Skip to main content

Inventari de Rellotges de sol dels Països Catalans

A la Societat Catalana de Gnomònica comptem, des de fa anys, amb un extens Inventari dels Rellotges de sol encara presents al territori dels Països Catalans.
Des d'aquestes pàgines podreu consultar-ne la seva fitxa mitjançant diferents criteris de cerca.
També hem incorporat, de fa un temps, les coordenades geogràfiques d'alguns d'aquests rellotges fet que ens ha possibilitat mostrar-vos-en la seva ubicació a la fitxa del rellotge i, a més, presentar-vos un mapa dels Països Catalans amb els rellotges dels quals en tenim les dades GPS. Des d'aquí us encoratgem a fer-nos arribar qualsevol rellotge que no tinguem inventariat, qualsevol dada incorrecta i, sobretot, les dades geogràfiques que encara ens manquen.

Podeu adreçar les vostres informacions a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  i, si ho preferiu, podeu emplenar parcialment o total aquest formulari.

 

NOTA: La nomenclatura toponímica utilitzada en la nostre base de dades s'ajusta a la facilitada en els següents documents:

"Municipis i comarques dels Països Catalans, per la Universitat Pompeu Fabra"

https://www.upf.edu/web/documents-administratius/apendix-2-municipis-i-comarques-dels-paisos-catalans

 

 "Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya"

http://www20.gencat.cat/portal/site/ptop/menuitem.dbf7b17bb47cda345f13ae92b0c0e1a0/?vgnextoid=32f04413c1548210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=32f04413c1548210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

 

"Nomenclàtor toponímic de la Catalunya del Nord"

https://www.pyrenees-pireneus.com/Culture/Toponymie/Toponymie-Catalogne-Nord-Nomenclature.pdf

 

"Nomenclàtor de nuclis de població de les Illes Balears"

http://bibiloni.cat/toponimiabalear/andratx.htm