Skip to main content

Com calcular un rellotge de sol

La posició geogràfica

No cal dir que la manera més senzilla per a ubicar la nostra posició geogràfica és la utilització d'un dispositiu GPS, sigui individualitzat o a través de les múltiples aplicacions pels smartphones que disposen de geolocalització. 

En cas de no poder usar un d'aquests mètods, la determinació de la nostra posició geogràfica s'ha vist facilitada enormement amb la generalització de les noves tecnologies a Internet i, en especial, des de la millora substancial dels Google Maps.

Hi ha molt mètodes possibles per trobar la ubicació d'un lloc a través de les eines de Google. La més simple, tanmateix, consisteix a usar el Google Maps. Us n'expliquem el mètode:

Un cop a Google Maps (maps.google.com), cal que localitzeu el punt del qual en voleu trobar les coordenades. Això es pot fer des del plànol, des de la vista aèria, usant el cercador, etc... Un cop localitzat el punt, cal ampliar al màxim perquè la informació sigui el màxim d'acurada.

Google-Maps-1

En el punt exacte, cliquem amb el botó dret del ratolí i, en el menú contextual que ens apareix, cliquem a "Què hi ha per aquí?"

Google-Maps-2

Veureu que us obre un apartat lateral però, sobretot, que al cercador superior ens hi apareixen les coordenades que cerquem mentre, per assegurar el cop, al lloc marcat hi apareix una fletxa verda indicant la ubicació a què fa referencia.

Google-Maps-3