Skip to main content

CONFERÈNCIES DIA 2 FEBRER 2010

 Observatori Català, St. Feliu de Guíxols, i Masia Mariona, Mosqueroles

 El passat dia 2 de febrer va tenir lloc a l'IES-SEP La Mercè de Barcelona, una sessió de conferències en què van participar en Josep Ma Oliver, ex-president de l'Agrupació Astronòmica de Sabadell, i el nostre soci Joan Girbau, Matemàtic i Catedràtic de la UAB, els quals van presentar, respectivament, els temes:

  • L'OBSERVATORI CATALÀ, i
  • EL RELLOTGE DE SOL DE LA CARA NORD DE LA MASIA MARIONA (MOSQUEROLES)

J. Girbau i J.M. Oliver, finalitzades les seves intervencions 

 

 Ambdues conferències eren complementàries, atesa la relació existent entre l'Observatori Català de Sant Feliu de Guíxols, que va fer construir l'any 1896 un dels mecenes catalans més importants del segle passat, en Rafael Patxot, i la Masia Mariona, a Mosqueroles, en el Parc Natural del Montseny, que va fer construir el mateix Rafael Patxot i que va ser la seva residència d'estiu durant una sèrie d'anys. El nét d'aquest il·lustre personatge va fer donació d'aquesta masia a la Diputació de Barcelona, amb la condició de construir-hi un rellotge de sol a la cara nord, del qual en va ser autor en Joan Girbau.

Després de cada conferència es va establir un animat col·loqui.

 

Sra. Maria Cardona, Srs. Jaume Ventura i Eduard Farré

 

Prèviament a l'inici de la sessió, es va celebrar un breu acte amb la presència, d'una banda, de la directora de l'IES-SEP La Mercè, Sra. Maria Cardona Cabasses, i de l'altra, del president idel vicepresident de la SCG, Srs. Jaume Ventura i Eduard Farré, respectivament, en què es va oficialitzar el dipòsit del fons documental de la SCG en la Biblioteca del Departament de Rellotgeria d'aquest institut.

 

 

 

  • Creat fa .